Oare daca pleaca romanii din Italia acasa, ce-o fi?

Am impresia ca daca pleaca romanii din Italia acasa, le raman la itralieni mosii si babele nespalate, cel putin asa se tot zvoneste – vorbeste. Ia sa ma uit eu la neamul meu, plecat si el prin tarile calde. Pai de exemplu varul Iulian si cu sotia sa sunt in Austria, ea face curatenie si el se joaca de-a administratorul de ferme cand si cand, voia la un moment dat sa se faca taximetrist, sau tractorist ca se tot chinuia sa ia carnet de conducere austriac.

Asadar Iulian sa zici ca e la cules de capsuni, dar de exemplu Elena e in UK si lucreaza ca medic, mama-mama ce de lire incaseaza, de e mereu pe drum pe la cununii si sindrofii. Asadar nici ea nici Cristi nu sunt la babe, nu mai zic ca varu e afacerist, are firma. deci nu spala niciunul bame si mosi. Theodor e si el la Londra, da el e pe IT din astea, bine, el este si student, mai are un an si termina facultatea la Londra.

Eu sunt plecat de 15 ani din tara, am fost si am ramas IT-is, azi blogger de doi lei. Nevasta-mea are un magazin online. Asadar cine e mai la spalat funduri plecat? Ar mai fi Viorica, in Italia – habar nu am ce face, da cica e bine si ea, are o casa mare la Horodnic, mai bine mi-o da mie, ca ei sigur nu mai vin acasa! Ma mut eu la tara, vin acasa! Asa e omul, le zice macaranori la italieni ca si cand aia mananca de dimineata pana seara numai macaroane, desi poat eera mai interesant sale zica pizzari, ca pizza manaca mai des! Noua ne zic capsunari, chiar daca suntem plecati sa zic asa, in Dubai – unde este Alex, steward la Emirates! Nici nu mai intreb cat castiga si ce viata de boier are! Dar na, capsunari mia ce sa-i faci, nu-i asa? Sau la spalat fundurile la babe si mosnegi!

români în Italia

Oare dacă pleacă romanii din Italia acasă, ce-o fi?

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.