Om bogat, om sarac

Acum ceva vreme ma intrebam ce as face daca as avea un milion de euro, apoi am realizat cat de saraci sunt romanii. Citeam pe un grup de antreprenori cat sunt de scandalizati ca va creste salariul minim cu 100 de lei, fara sa realizeze ca in Romania se traieste cu 250 de euro pe luna. Daca mai stai si cu chirie, esti termimant(a)  la propriu. Sincer nu stiu ce au in cap nici guvernantii, nici patronii – asa zisii patrini, aia de dau minimul pe economie si mai au pretentii.

Cica in Romania e criza de angajati – voiam sa zic muncitori – dar nimeni nu intreaba cam cat se plateste in Romaia in comparatie cu tarile din vest – chiar Cehia sau Polonia pot fi luat eca exemplu, sa nu zicem Germania sau Austria. Am o prietena care imi zicea: nu m-as angaja sub 5.000 de euro/luna nici sa ma roage, mai bine stau acasa! Ei na, dar nici 250 parca nu e ok.

Teoretic ai 1900 de lei salariu brut, practic nu ajungi la 1.200 in mana, deci despre ce vorbim noi aici? Ce poti face cu banii astia in situatia in care ai o problema de sanatate care nu este acoperita de CASS? Dar daca stai cu chirie si vine iarna? Despre ce salarii vorbim noi aici si cum se face ca preferam sa angajam cu 3.00 de euro + cazare nepalezi, in timp ce romanii pleaca in U.E. sa munceasca pe mii de euro lunar? Iar ce este mai grav este faptul ca pleaca cu familia, pentru ca la doua salarii deja ies bine pe plus, oriunde in Europa! Deci nu mai trinit bani acasa, ii cheltuie pe unde-i castiga, in concedii merg in tari calde si civilizate la preturi accesibile.

Om bogat - om sarac

Sărăcie în Romania

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.