Razvan Balanescu recidiveaza

Acum zece zile am scris un articol despre Razvan Balanescu, dar uite ca a mai gasit 5 fraze pentru saraci, asa ca le iau si eu la bani marunti. N-as fi scris inca un articol pe tema asta, daca nu se strecurau in clipul lui Razvan niste erori. Am sa iau pe rand cele cinci fraze [ propozitii ] si am sa le analizez si eu, sa vedem ce iese. Am sa sar direct la chestia aia cu saracia duce la infractiuni si nu bogatia. Gresit 99%, pentru ca sunt mii de exemple in care banii i-au facut pe oameni sa comita infractiuni, pentru a-i pastra sau pentru a-i inmulti. Asadar tine de om, iar banii schimba omul, asta e sigur. Lipsa lor la fel, pentru ca poate duce la disperare.

Razvan Balanescu recidiveaza

1) Nu iei nimic cu tine! Asta e o fraza corecta 100%, dar nu inseamna ca e rau sa ai bani, ci ca ar trebui sa te gandesti ce faci cu ei. Mai exact e ok sa ajuti pe cineva cu banii aia, incepand cu tine si mergand la cei apropiati sau de ce nu, la cei necunoscuti. Desi sunt in categoria celor care dau de lucru la altii, principala mea nemultumire este ca nu platesc „ca lumea”, pentru ca nu-i asa, ma uit la piata muncii si la buzunarul meu. Incerc sa maximizez profitul, iar asta inseamna cheltuileli mai mici, profit mai mare.

Smecheria cu banii este ca odata ce ai mai multi, descoperi ca ai nevoie de mai multi. Calitatea vietii? Greu de gasit echilibrul. Vrei o maisna mai buna, un telefon mai bun, iar pentru a te simti bine, gasesti justificari. Masina mai buna inseamna siguranta suplimentarea, telefon mai bun inseamna ca poti face mai bine munca pe care o desfasori. Tot asa cum la inceput ziceai ca nu trebuie sa cheltui fara masura, pe masura ce ai mai mult, cheltui mai mult. Pentru ca iti permiti! Bunicul meu a strans o avere, pe care urmasii inca o mai vand si azi, dupa 30 de ani. A plecat in lumea celor drepti nefericit, a zis-o el inainte sa plece.

2) Banii nu aduc fericirea ( dar o intretin ). Este 100% adevarat, dar nu se traduce prin daca ai bani nu poti fi fericit. Poti fi fericit si cu bani, doar ca pe masura ce veniturile cresc, timpul petrecut cu familia si cu cei dragi scade. De ce? Pentru ca pentru a face bani mai multi, e nevoie de mai multa munca. La inceput nu-ti dai seama de asta, pentru ca totul se petrece treptat. OK, faci o afacere si asta ajunge la un nivel ok de venituri. Ce faci? Te opresti? NU, vrei sa o cresti, vrei sa te dezvolti, de la un service ajungi la 10. Angajezi oameni sa se ocupe, dar pe ei cine-i controleaza? TU. Daca te culci pe o ureche, maine ai sa vezi ca o iai la vale.

3) Biblia si banii, ochii ăluia rău? Aici Razvan Balanescu o da de perete, crezand ca in Cratea Sfanta e totul scris pentru saraci. Uite, Gigi Becali nu-i tocmai sarac, dar nici nu se comporta ca uns fant. Pentru ca mai tineti minte ce ziceam la inceput: puterea si banii corup! Discutia e prea lunga si o sa o facem cu alta ocazie, momentan e suficient sa stim ca esti sarac pentru ca nu ai gasit cheia de la usa care duce catre prosperitate. Poate ca nici nu ai cautat-o, ceea ce e rau, sau poate ai cautat-o dar nu ai gasit-o.

4) Nu banii sunt totul, iar eu zic ca-i adevarat. Sunt banii importanti? DA, fara ei e cam greu, nu neaparat imposibil, ca altfel nu ar mai fi saraci sau ma rog, cei platiti cu minimul pe economie. Dar cu sigurata banii nu sunt totul in viata. Au si ei rolul lor. Eu as vrea sa am mai mult noroc in viata decat bani. A se vedea cazul sul Schumacher, tanar si frumos si la punga gros, deci nu e nevoie sa ajungi la batranete ca sa descoperi ca banii nu te-au ajutat.

5) O viata am… pe ast anu o comentez ca nu e despre saraci ci despre cei care cheltuie ce au .. si ghici ce? Poate ca o sa-si termine sacul si o sa descopere ca au investit fara cap.

La final o sa ii arat cum te schimba banii si grija lor: ai vazut ca de la o vreme in clipurile lui de doar 15 minute sunt din ce in ce mai multe reclame? De ce? Pentru ca … bani! Iar asta scade calitatea in favoarea banilor, care deja ti-au schimbat modul de gandire. Nu mai e la fel de important ca privitorul sa se uite la clipul tau si sa-i pui o reclama la inceput si una la sfarsit, mai multe inseamna mai mult in buzunar. Asta este Level 1, vorbim peste un an, ok?

bani și fericire

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.