Gogu

Romani in Heilbronn

Germania a inceput sa fie din ce in ce mai atractiva pentru emigrantii romani, orase precum Heilbronn au inceput sa se umple de romani. Iar acesta este un ora mic, nu mai vorbim de marile orase din Baden-Württemberg, care alaturi de Bavaria reprezinta zonele unde prefera romanii sa plece la munca. Deja ultimile statistici legate de diaspora romaneacsa din Germaina atesta peste 800.000 de romani. Deja am vazut asta la votul din 2019, cand Germania a fost pe locul doi la prezenta. Dar oare cum e departe de tara? E bine sau se vor intoarce romanii acasa?

Romani in Heilbronn

Romanii din Heilbronn ca de altfel mai toti cei plecati de acasa vin mereu in concediu la rude, de unde pleaca incarcati cu bunatatile nostre romanesti. E greu printre straini, dar si mai greu e acasa fara un salariu decent. Asa ca multi au ales drumul spre vest, spre bunastare. DA, nu e usor in primii ani printre straini, mai ales daca limba nu e stapanita cum trebuie. Multi nu rezista si revin acasa, dezamagiti. Dar la fel de multi au rabdare si reusesc sa se integreze – vorba vine, mai mult aici e vorba de trai decent, asigurari medicale mai de calitate si sperante mai bune pentru viitor.

Indiferent ca esti in Heilbronn sau Stuttgart, Karlsruhe sau Freiburg, nimic nu se compara cu dorul de casa. Ai vrea sa zbori si sa stai macar cateva zile alturi de prieteni, de cei dragi ramasi acasa. Multi au ales sa-si ia familia cu totul in Germania, ca sa le fie mai usor de indurat departarea de tara. Ce-i drept cand revin afla repede si motivele pentru care au plecat. Asta ii determina sa ramana in continuare acolo, departe de casa, printre straini.

Romani in Diaspora

Romani in Heilbronn

Poate vrei sa citesti si:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.