Romanul mediocru si inteleptul satului

M-am tot gandit la titlu si am ramas la asta, ca pana la urma ce conteaza titlul daca explic mai jos despre ce e vorba. Am sa ma refer la romanii nostri din Liga I, aia de critica romanii ca si cand el ar fi martian, sau ma rog – sa-si aleaga singur stramosii. DA, toti „e” prosti, inculti si saraci, numai el e destept, cult si bogat. Ca el le stie pe toate, de vina ca e tara asta asa cum e, sunt ailalti. El nu a ajuns milionar ca are pricipii, altfel era egalul lui Zuckerberg  sau a lui Bill Gates – sa nu zic Jeff Bezos ca precis nu a auzit de el.

Romanul mediocru si inteleptul satului

Acum pe timp de pandemie stie el cum stau treburile, ba e conspiratie mondiala, ba guvernul nu stiu ce nu a facut, ma rog – dupa caz. Imi plac cei care-si dau cu parerea despre orice, le stiu pe toate si culmea, din surse la care numai el ar eacces sau numai el le intelege [ bine, ar mai fi doi sau trei in tara si maxim 10 in lume care se ridica la nivelul lui ]. El e ala corect, care a reusit prin propriile mijloace, are tot ce-i trebuie si doar restul incultilor il impiedica sa ajunga la nirvana.

Daca era el ministru, sau ma rog – presedinte poate – ar fi facut tara asta mai ceva ca America, dar nu a vrut, ca era ocupat cu alte chestii. Sau nu s-a injosit el sa ceara votul incultilor, asa ca e expert pe internet. Noroc cu el [ sau ei ] ca altfel nu mai aveam iesire din pandemia asta!

Nicolae Grigorescu

Nicolae Grigorescu – Carul cu boi

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.