Skoda Kodiaq 2020 in perioada de rodaj

In sfarsit mi s-au implinit doua vise, sa am o masina noua si ea sa fie Skoda Kodiaq, venita dupa doua alte masini marca VAG. Prima a fost un Seat Ahambra din 2002, luata in 2010, a doua a fost o Skoda Octavia din 2012, luata in 2018. A sosit si momentul asta, de fapt va fi pe 12 octombrie, caci am comandat-o din Cehia. Din ce am citit cand m-am documentat ca sa-mi iau o masina noua, cea mai buna perioada de achizitii pentru o maisna noua este toamna, septembrie – octombrie si bine inteles decembrie cand toti fac reduceri mari, ca sa se poata lauda cu vanzari record in anul respectiv.

Skoda Kodiaq 2020 in perioada de rodaj

Asadar cel mai important lucru la o masina noua este rodajul. De el va depinde durata de viata a masinii tale, iar Skoda Kodiaq nu face exceptie. Echipata cu un motor 1,4 TSI si DSG 6, rezervor de 60 de litri si doar 5 locuri – nu am luat cu 7 din doua motive: locurile din spate suplimentare nu sunt chiar locuri normale si in plus costa mai mult [ cam 1000 de euro ]. Revenind la rodaj, sfatul este sa faceti primul drum cat mai lung posibil, daca se poate 1000 de kilometri cel putin. Eu acum sunt la Chisinau, deci cam greu sa gasesc drumuri bune si lungi. Am sa merg sa fac poze cu Kodiaq-ul la Soroca, cam 300 de kilometri dus-intors.

Pentru un rodaj corect va trebui sa folositi benzina de calitate, sa nu fortati motorul in primii 10.000 de kilometri, sa faceti schimbul de ulei la timp. Toate acestea vor duce nu doar la o viata mai lunga a masinii voastre dar si la un consum de ulei mult mai mic. Motoarele TSI consuma ulei, asta e o certitudine. Dar oare care este consumul normal de ulei la o masina echipata cu motor TSI? Intre 500 si 1000 de ml intre doua schimburi. Dar sunt si cazuri in care nu trebuie sa adaugi ulei deloc, mai ales intr-o exploatare corecta a masinii.

Sfaturi: nu folositi Skoda Kodiaq doar in oras, alternati cu drumuri mai lungi, macar de 200 de kilometri dus si tot atata la intors. Desi o sa zici ca ai consumat benzina degeaba, asta va duce la marirea duratei de viata a motorului, deci la economie.

Acum imi dau seama ca alegand varianta Ambition in loc de Style am luat varianta mai ieftina, fara a zice ca deja pentru aia destepti exista varianta 1,5 TSI in loc de 1,4 – asta e viata. Abia astept sa vina, sa-i fac rodajul in doua etape, despre care o sa mai discutam intr-o postare viitoare.

Skoda Kodiaq 2020

Skoda Kodiaq 2020 in perioada de rodaj

Poate vrei sa citesti si:

One comment

  • Georgescu

    Atât la motoarele pe benzină cât şi la diesele rodajul este considerat terminat după parcurgerea primilor 2500 – 3.000 de kilometri. În această perioadă de funcţionare este necesar ca regimurile de turaţie să nu depăşească 3.500 rpm la motoarele pe benzină şi 2.500 rpm la diesele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.