Stiati ca …

Am decis sa lansam o rubrica noua pe site, cine stie daca nu cumva asta va distra pe multa lume, dar poate va ajuta si la o mai buna cunoastere a unor lucruri inedite. Asa ca de azi avem pe blog „Stiati ca …”, o rubrica de curiozitati si informatii enciclopedice, de aceea este si pusa la Wiki. Sper sa va amuze si sa va adune in numar cat mai mare pe aici. Evident ca nu ma supar daca mai si distribuiti, sa afle si altii chestii mai ciudate, inedite. Spor la citit!

Stiati ca …

Stiati ca … toti bebelusii au ochii albastri la nastere? DA, si eu m-am laudat ca am poze cand aveam ochii albastri si parul blond. Cam asa sunt majoritatea noilor nascuti [ la par nu e tocmai 100%, dar majoritatea se nasc cum se zice. balai!

Stiati ca … laptele de hipopotam este roz, exact la sucul de capsune [ sau capsuni? – cum e corect? ]. Pare ciudat, dar intr-adevar doar laptele de hipopotam are aceasta culoare ciudata, pentru ca in compozitia sa sunt doua substante pe care nu le mai gasim si la alte mamifere – singurele care isi hranesc puii cu lapte.

Stiati ca … omul doarme in medie 25 de ani, asta evident reiese dintr-un calcul simplu, cu 8 ore de somn zilnic. Nu mai zic ca in primii ani de viata dormim ceva mai mult. Dar faptul ca ne petrecem circa 4 ani ca sa mancam sunt sigur ca nu ati stiut pana acum!

Stiati ca … desi la japonezi trenurile au intarzieri atat de mici incat ar face sa roseasca orice roman, la ei sunt atat de aglomerate incat e nevoie de personal ca la avion care sa se ocupe de arajarea calatorilor in tren? Ceea ce este si mai ciudat este faptul ca acesti angajati imping oamenii catre mijolocul vagoanelor! DA, exact cum facem noi in autobuze [ sau ma rog, cum se facea odata, cand erau supra aglomerate! ].

Știați ca ...?

Poate vrei sa citesti si:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.