Poti sa traiesti din Blogging in Romania?

Stau si ma uit la un vlogg a lui Vali Petcu, omul ala traieste din blogging – desi exagereaza cu aia 1 milion de vizitatori pe luna, pentru ca o mare parte sunt aceiasi care intra nu o data ci de 20 de ori pe zi. Dar cumva are o gramada care-l citesc [ sper ca nu sunt de fapt email-uri, booti, etc . ], pentru ca traficul sau este dat in proportie de 99% din cititorii de azi al postarilor. Mai exact daca aduni cate vizualizari are pe zi la blog, dai ecact peste traficul sau, deci nimeni nu citeste postarea d eieri, nu ai zic de aia de acum un an.

La mine este exact invers, ma urmaresc putini, dar am zilnic cateva sute de vizitatori care citesc 2 sau 3 articole. Atat. Nu discut de venituri, dar se pare ca amandoi, eu si Vali traim exclusiv din blogging. La fel face si Bogdan Teches, care este vlogger, deci traieste tot din online. Nu stiu daca la el este exclusiv, dar daca ma raportez doar la mine, raspunsul la intrebarea din titlu este DA.

Pana cand se va mai putea trai din blogging nu stiu sa zic, sper ca pana fac eu 100 de ani de la data nasterii mele, ca sa nu se creada ca ma refer la faptul ca voi trai eu asa de mult. Iar cand zic traiesc din venitul unui blog nu ma refer la a o duce de azi pe maine, ci la a trai bine. Binele asta e relativ, dar daca in 3 ani am schimbat deja masina, eu zic ca e super ok. Nu intelegeti ca blogul asta scoate 1000 de euro pe luna, dar altul de nisa chiar scoate. Mai multe bloguri, mai multi bani!

La blogging mai trebuie sa tineti cont de cheltuieli: numele domeniului, hostingul, PC sau laptop – poate si tableta. Mai multe bloguri, cheltuieli mai mari. Asa ca eu zic ca ai un blog cu venit daca aduce peste 100 de euro pe an. Eu am cred ca 15 care indeplinesc cerinta asta, mai am sase care aduc venituri peste 50 de euro anual, inca sase care aduc doar un mic profit. Adunand rezulta ca am 27 de bloguri bune, iar 13 sunt domenii care nu prea produc – Bucresteni.info fiind nou si neavand un an vechime se numara printre ele. Mai pe scurt, 12 produc pentru 24 si ies sa zicem pe plus, dar fara a avea ce bani sa socotesc. Dar 15 aduc cat sa traiesti decent, fara stres.

Ce o sa fac cu blogurile alea 24 care nu-mi prea aduc venituri cat sa fiu multumit? Pai le am pe lista de vanzare. Daca iau macar 1000 de euro pe unul, uite cum fac rost de cateva vacante platite din blogging. Nu e mult, dar e ok.

trăiești din Blogging în România

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.