Truisme

Pentru cine nu stie, truismele sunt adevaruri evidente, care practic nu mai au nevoie de alte expicatii. Cred ca provine de la englezescul true = adevarat. Sper ca nu veti confunda cu mai academicul lapalisada, care este tot pe acolo, dar inseamna ca afirmatia este una care provoaca ilaritate. Cei mai celebri in acest domeniu sunt Hagi si Gigi Becali. Bine, nici Basescu cu a sa afirmatie geniala: „Iarna nu-i ca vara” nu e departe de ultima definitie. Asadar ati prins ideea, de acum va puteti da si voi mari in fata auditoriului, aratandu-le cat sunteti voi de docti.

Ce sunt truismele

Daca ati citit prima parte a acestui articol cred ca deja ati inteles ce sunt truismele si cand le putem folosi fara a parea ridicoli. Asa ca te invit sa cauti si tu astfel de exemple de folosire a truismelor in exprimarea persoanelor publice. Sa ne mai amuzam si sa invatam totodata. Limba romana este usoara, daca evident ai studiat-o in scoala [ de obicei primara! ]. Sa invatam impreuna sa vorbim corect, nu strica niciodata sa o faci.

Ma bucur ca am putut fi de ajutor, ca de obicei cand vine vorba de limba romana este bine sa ne perfectionam continuu. Chiar si eu care lucrez in domeniu mai uit, mai fac greseli, dar nu ma rusinez si cercetez. Pentru ca asa e omul, de la o varsta mai uita, iar eu – Mos Tagarta, nu fac exceptie. Am ingrosat ultima afirmatie, care este evident un truism. Sa ne auzim cat mai curand – teoretic sa ne citim, caci nu e vlogg aici.

Limba romana pentru incepatori

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.