Unde te vezi peste 20 de ani

De cand ma stiu mi-am facut planuri, toate erau legate de ce faceam in acel moment. Stiu ca acum 20 de ani visam sa-mi fac un lant de restaurante – aveam unul, deja ma vedeam sef peste minim 41, cate unul in fiecare judet. Mi-a trecut, inainte de asta ma vedeam un fel de Bill Gates, vanzatorul de programe de contabilitate la nivel national, fiind cu programul personal peste ce oferea pe atunci Ciel. A trecut si asta, ca multe altele. Am ajuns blogger, o meserie care cel putin pentru mine aduce un venit mai mare ca a unui profesor, mai mic decat a unui sef de restaurant. O fi bine, o fi rau?

Unde te vezi peste 20 de ani

Acum ca anii au trecut ma gandesc la pensie si la ce o sa fiu eu peste 20 de ani. Cu pensia d ela sta este evident ca nu o sa ma descurc, asta pentru ca m-am invatat sa traiesc bine. Atunci este evident ca va trebui sa fac ceva, peste ceea ce fac acum. Altfel o sa ma vezi scriind prostii si peste 20 de ani, ceea ce evident nu pare a fi o alternativa. Deci a venit vremea sa investesc si in altceva, magazinul online merge, dar nu prea vad posibilitatea sa-l scalez. De ce? Pai pentru ca vand niste chestii care necesita discutii cu clientul, deja Teo nu mai face fata, iar de imbatranit e sigur ca imbatranim. Scade rabdarea, motivatia.

Ma uitam azi la colegul meu Tureac, fost militian, apoi popitist si acum pensionar cu o pensie cat 2 salarii de profesor universitar. Decat sa ajung ca el, mai bine asa cum sunt acum. Adica mai bine nu explic ce am vrut sa zic, este limpede ca nu agreez imaginea lui de acum. Dar ce o sa fac totusi? Chiar daca as pune la saltea un milion de euro, tot nu cred ca m-as simti ok. De ce? Pai daca ai mai putini bani te limitezi la ce-ti permiti, daca ai un milion, esti constient ca daca iti faci toate placerile, ramai fara ei in cateva luni, hai sa nu exagerez, ani. Deci nu-ti ajung, sau ma rog – iti ajung daca esti la fel de chibzuit ca si acum, cand nu-i ai.

Investitiile? Pai in ce sa investesti, daca dobanda de la banca nu e suficienta pentru un trai decent. DA, ai putea sa bagi banii in actiuni, in speranta ca fie dividendele fie valoarea lor va creste ata de mult, incat sa traiesti fara griji pana la adanci batranete ( batraneti ).

Decizii

Unde te vezi peste 20 de ani

Poate vrei sa citesti si:

  • Nu sunt noutati la acest subiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.