Unul din doi romani vrea sa fie antreprenor

Unul din doi romani vrea sa fie antreprenor, zice un studiu facut inca de anul trecut. Ca vrea e una, ca poate e alta si ca se si apuca de antreprenoriat e o alta poveste. Problema este ca nu merge treaba chiar asa, adica sa fim jumatate patroni si jumatate angajati. Ar fi culmea sa aiba fiecare firma cate un angajat, imposibil as zice eu. Dar asa cum ziceam, una este ce-si doresc sau viseaza romanii si alta este ceea ce fac ca sa-si realizeze visele.

Unul din doi romani vrea sa fie antreprenor

Pe de alta parte ar fi bine sa ne apucam cu totii de antrepenoriat, adica sa avem cat mai multe afaceri de familie, mai ales la tara dar si la orase, sa nu mai stam la bloc si sa asteptam sa ne dea statul de munca. Eu cel putin asa am facut prin 1992, acum multi ani. De atunci nu am mai stat la mila statului, dar nici a altui patron. Mi-am luat destinul in maini si uite ca au trecut deja 27 de ani. Adica as putea sa ma apropii de pensie, doar ca ma tem sa ma gandesc cat o sa fie ea.

Evident ca nu putem fi cu totii bloggeri, mai trebuie sa si munceasca cineva, nu-i asa? Asadar sa vedem ce va fi in urmatorii ani, cand le vine vremea de pensionare celor ce s-au apucat de afaceri acum 30 de ani. O parte au reusit si nu mai asteapta pensie de la stat – desi as vrea sa stiu ce fac cu asigurarea medicala? Am inteles ca daca vrei sa-ti platesti singur asigurarea medicala va trebui sa dai 1230 de lei pe an. Cam scump pe de o parte, pe de alta cu doar 260 de euro pe an esti asigurat. Doar ca asigurarea asta nu acopera prea multe, cam 2 vizite la luna la un medic. Adica doar consultatiile, cam una pe luna si cu asta basta. Evident ca nu te imbolnavesti lunar, dar nici mare afacere nu faci cu plata asta a contributiilor din buzunar.

Antreprenor

Unul din doi romani vrea sa fie antreprenor

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.