Vreau sa emigrez, dar unde?

Ma gandesc de ani buni unde sa ma stabilesc la batranete, un stat unde sa poti trai sa zicem asa, lejer – cu 500 de euro pe luna [ aici mai vine si treaba cu casa, practic ar trebui sa ai o locuinta, obtinuta pe baza vanzarii celei pe care o ai deja in Romania – doar ca preturile nu-s chiar echivalente! ]. Sau m-as muta undeva in Romania, undeva la tara sa zicem, dar sa am asfalt pe strada, sa fie lumina, apa si gaze – aici e o problema, nu avem gaze nici in toate orasele, dara-mi-te la tara.

Vreau sa emigrez, dar unde?

Unde sa emigrezi la 60+ cand te-ai obisnuit sa stai comod in fotoliu si sa scrii tot felul de chestii aiuristice? Sincer sa fiu as pleca in Irlanda, undeva la tara. Am auzit ca e super fain acolo, irlandezii fiind de fapt niste copii fidele ale mele. Engleza o stiu suficient de bine ca sa ma integrez, viata la tara imi place, ce mai – trai pe vatrai. Nu ma refer la Irlanda de nord, ca aia nu mai este in Uniunea Europeana, ci la Irlanda cu capitala la Dublin.

Teoretic ar fi o idee super de buna sa emigrez in Irlanda, doar ca nu sunt convins ca o duci prea bine cu un venit de 1000 de euro/luna! Presimt ca e vai de capul tau la banii astia, iar de mers la munca la varsta asta, nici prin cap nu-mi trece! M-as mai duce in Franta, stiu limba bine, cu scrisul cred ca deja m-am dezobisnuit, dar la tara cui ii trebuie sa scrie in franceza? Asadar, caut o iesire din treaba asta, nu ma grabesc, mai astept un an sau doi, pana ma decid!

Emigrant

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.