Deceptionat

Acum cateva luni am avut intalnirea de 35 de ani de la absolvire – revedere cum i se mai zicea. Asa ca mi-am reamintit de anii frumosi ai liceului, cand totul era roz [ nu ca acum cand stam in casa si socializam doar pe WhatsApp si FaceBook ]. Acum sa explic de ce titlul este deceptionat si nu altul. Pur si simplu pentru ca i-am scris unui fost coleg, doar ca el nu a facut decat sa ingnore mesajul. Pacat, il considerasem pana azi unul dintre cei mai buni prieteni din liceu. Nu a fost sa fie, a ramas o amintire si atat!

Am mai scris in decembrie pe tema asta, probabil ca m-a afectat mai mut decat am vrut sa recunosc. OK, nu speram eu ca dupa 35 de ani sa ramanem prieteni, dar parca se putea mai mult. N’am fost un tip popular in liceu, poate ca nu sunt nici acum. Ca fapt divers, doi dintre prietenii mei din acea perioada s-au dus, Mihai si Gabi. De ultimul chiar imi par erau, am fost colegi de banca cel putin intr-a 11 si a 12-a. Cel putin asa imi amintesc, sper ca nu ma inseala memoria si am devenit prieten cu neamtul ala de-ti ia mintile!

Cand ma gandesc ca probabil vom face iarasi o revedere la 60 de ani, sau ma rog – 40 de ani de la terminarea liceului, cine stie cati vom veni. Daca am ajuns aici sa mai facem o lectie de gramatica [ cum scriem corect: vom sau v-om? ]. Evident ca scriem fara cratima, desi am putea confunda probabil cu varianta c-om la care nu exista varianta fara cratima com. Asta pentru ca tot am ajuns la subiectul scoala si probabil ca astfel de intrebari vor mai veni. Alte variante corecte: l-om vedea, care nu se scrie decat asa, fara cratima NU exista [ bine, exista insa lom inseamna altceva.

Uite cum am ajuns eu de la colegii de liceu la gramatica limbii romane, asta doar pentru ca zilnic primesc zeci de intrebari legate de cum se scrie corect. Iar eu nu sunt profesor de limba romana, sunt un simplu blogger si atat!

Sfinxul-Caraiman

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.