Dulceata de prune

Am in gradina cativa pruni si an de an fac dulceata, asa ca am zis sa va dezvalui secretul meu pentru aceasta bunatate. Am sa dau si cateva sfaturi pentru gemul de prune, mai cautat zic eu, decat dulceata. Eu am un soi mai ciudat de prune, o culoare verzuie, dar dulci ca mierea. Teoretic daca mananc 4 -5 fructe, gata – zici ca am mancat miere. Asa ca eu pun mai putin zahar si nu pun deloc chimicale. Pentru ca vrea sa fie cat mai putin intervenit in gustul natural. Sper sa va prinda bine sa sa va delectati si voi cand mancati clatite.

Dulceata de prune – reteta

Cand s-au copt prunele le culegeti si le spalati, indepartati samburii si le taiati asa cum vreti sa fie in dulceata. Adaugati zahar si lasati sa patrunda in fructe, cateva ore. Daca este suficient suc nu adaugati apa. Apoi punem la foc mic si amestecam continuu [ bine, ai luati si pauza, ideea e sa nu se prinda ].

Cand e gata dulceata de prune? Pai cand siropul e destul de inchegat, asta e tot. Eu nu pun trasnai de genul gelfix, prunafix, etc. Merg pe natural, iar daca e prea mult suc, nu ma sperii, pastrez sucul sperat, merge perfect cu apa minerala. Bine, la prune nu am probleme din astea, mai mult la visine, dar am zis sa va spun, ca cine stie ce va iese si voua.

Multi pun dulceata de prune in borcane cand se raceste, eu o pun calda, dupa ce sterilizez in prealabil borcanele si capacele. Asa fac eu, voi puteti sa o lasati la racit. Bine, acum nu o puneti imediat dupa foc, lasati sa se raceasca putin, sa se ingroase. Cam asta e tot, nu e nici complicat si in plus este delicioasa! Pofta buna.

Dulceață de prune

Dulceață de prune – rețetă

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.