Este bloggerul jurnalist sau nu?

Daca ma intrebi pe mine, bloggerul NU este jurnalist, iar asta nu pentru ca nu are o facultate sau mai stiu eu ce studii de media sau jurnalism, ci pentru ca nu lucreaza la un „jurnal”, adica la ceva care sa-l faca jurnalist. In schimb face jurnalism, daca se poate zice asa. Cum sa zic eu, bucatar e unul care se pricepe la a face mancare, lucreaza undeva si face mancare altora, pe gand de gatit ne ocupam cu totii, fara a fi bucatari. Sau ma rog, asa mi-a venit mie in cap.

Este bloggerul jurnalist sau nu?

Nu o fi el bloggerul jurnalist dar formator de opinie poate deveni daca numarul cititorilor sai devine „alarmant” de mare. Adica un fel de influencer din ala, despre care va vorbeam in articolul trecut. Mai e ceva ce clar diferentiaza un blogger de juralisti – deontologia profesionala. Pai bloggerul scrie ce vrea, cum vrea si cand vrea. A, am mai vazut o chestie – jurnalist independent cica. Adica nu da socoteala nimanui, scrie cum si cui ii da mai mult, iar daca nu-i da nimeni, ii ia pe toti la rand [ in tarbaca? ].

Deci eu pana la urma ce sunt? Blogger pe e4Ro si jurnalist la DigitalPress? Sau mai degraba un pierde vara – acum toamna si urmeaza iarna? Intre timp am mai aflat ceva: poti sa-ti inregistrezi domeniile direct la Google, ceea ce nu suna rau si este destul de ieftin, un domeniu .com azi costa 12$ pe an, fata de 0,99$ la Godaddy in primul an, apoi 19 dolari/an. Adica sa zic asa in doi ani esti cam tot acolo, apoi intri pe profit cu Google. Ia sa vad eu si .info cum sta [ tot 12$ la Google! ] asa ca am sa ma gandesc daca nu e o varianta de a nu tine ouale intr-un singur cos!

Google-domains

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.