Ne invadeaza nepalezii

Dupa ce am scris despre asistatii sociali din Romania, vine si stirea asta deloc noua, ca ne invadeaza nepalezii si ne iau locurile de munca, pe care evident nu prea le agreeaza romanii. Ai nostri pleca in vest la de trei ori salariul din Romania, la noi vin din Asia pentru ca evident, aici sunt salariile de trei ori mai mari decal la ei. Cam asta va fi trendul pentru urmatorii 50 de ani, garantat. De ce emigreaza romanii? Pai pentru ca preturile au crescut la nivelul celor din vest – era evident odata ce am intrat in Uniunea Europeana, asa ca vrem si noi salarii europene.

Ne invadeaza nepalezii

Neplaezii astia sunt salariati cu 550 de dolari, adica mai putin decat poti sa castigi din AdSense lunar, stand in fata unui calculator si prefacandu-te ca muncesti. Mi se pare normal sa nu vrei sa stai la container – vorba vine, am inteles ca le inchiriaza niste camere in camine – si sa castigi 2300 de lei pe luna. Nu ca ar fi putin, e dublu fata de minimul pe economie, dar de 3 ori mai putin decat cosul zilnic de consum calculat ca sa vezi, tot de statul roman.

Nu ai cum sa scapi de chestia asta, asa e peste tot in lume, ai tai s-au obisnuit cu traiul bun, deci vin saracii sa lucreze la tine. In cazul nostru vin din Nepal, pentru ca si in Republica Moldova au crescut pretentiile. Iar asta cu pretentii la un trai mai bun nu e un moft, e ceva normal. Daca nu ar fi asa, toate tarile ar fi acum la salarii de cateva sute de euro, ca asa e mai bine. NU, nu e mai bine, iar cati dintre emigranti vor ramane in Romania dupa ce-si iau cetatenia, o sa vedem, momentan doar vin. Asa a fost si cu moldovenii, veneau la noi, acum ca li s-a deschis drumul catre vest, au plecat mai departe.

Emigranți în Romania

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.