Gogu

Romani in Germania – Forum

Ai sa te miri daca iti spun ca in Germania sunt peste 800.000 de romani, iar numarul celor ce emigreaza in aceatsa tara este in crestere. Asa ca ma gandesc ca un forum al comunitatii din Germania ar fi binevenit. Chiar ma gandesc sa infiintez unul, dar in care sa poti posta cu profilul de FaceBook. De ce? Pai romanii s-au invatat sa stea pe reteaua de socializare, asa ca pare a fi o idee buna. Doar ca aici intervine dilema: oare lumea va prefera forumul sau va ramane fidel retelei de socializare? Merg garanta pe ultima varianta, de aceea inca nu m-am apucat de treaba.

Romani in Germania – Forum

Cu ani in urma am deschis site-ul www.e4DE.info, la care am atasat evident o pagina si catreva grupuri, in general legate de comunitatile romanesti din Germania din marile orase. In timp am ajuns la peste 150.000 de membri in grupuri, unele mai mari si altele in formare. Cel mai mare grup de romani din portofoliu este cel din Stuttgart. Mai sunt cateva destul de maricele, cum ar fi Munchen sau Frankfurt. Impreuna au peste 75.000 de membri, ceea ce nu e chiar putin.

Cred ca daca am incerca sa dezvoltam si alte comunitati ar fi mai ok, doar ca e destul de greu sa administrezi un forum, dar pe FaceBook este si mai dificil, datorita numarului mare de interactiuni pe care trebuie sa le urmaresti. Teoretic atunci cand am cumparat domeniul www.4EU.info asta a fost planul, sa facem un forum pentru romanii din diaspora, mai exact din Europa. Lucram inca la proiect, daca aveti si voi idei nu ezitati sa le lasati la comentarii.

Un plan pentru romanii din Munchen am avut, ba chiar am creat si un site, dar daca Marcel a abandonat adminsitrarea, nu vedem decat o singura varianta: crearea unui forum nou pentru a reusi sa oferim mai multe informatii utile comunitatii din Baiern.

Grupuri pe FaceBook

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.