Pot scoate bani de pe card Sparkasse in Romania?

Foarte multi romani care vin in Romania dar lucreaza in Germania se intreaba daca pot scoate bani de pe cardul Sparkasse. Ei bine, se poate. Mai rau este de romanii care merg cu carduri romanesti in Germania si vor sa scoata din bancomatele Sparkasse. Sper ca lucrurile s-au mai remediat de anul trecut, cand erau aceste probleme semnalate de multi dintre cititorii nostri. Stiu si de problemele cu cei care cauta Postbank Romania, dar despre asta ati mai pututi citi deja la noi pe site. Atentie insa la comisioane, cititi ce scrie pe ecran, caci de acum sunt obligati sa afiseze aceste detalii inainte de a face operatiunea propriu zisa.

Pot scoate bani de pe card Sparkasse in Romania?

Ca sa nu mai aveti probleme cu cardul in Romania sau ma rog, invers – desi mai rar asa ceva, intrebati banca la care aveti contul si implicit cardul, daca este unul international. Teoretic toate sunt asa, doar ca se mai intampla ca mereu se schimba cate ceva ori la Mastercard ori la Visa. Ar mai trebui sa stiti ceva: sunt doua feluri de carduri, cel de credit si cel de debit. Primul te lasa sa folosesti un imprumut de la banca, acea descoperire de cont, in timp ce al doilea iti da acces doar la banii depusi de tine in cont.

Majoritatea cardurilor, deci si cele de la Sparkasse pot fi folosite oriunde in lume pentru plata la comercianti sau la scoaterea de numerar la ATM-uri. Acum o chestie importanta: in Romania vei scoate lei, pentru ca nu prea mai sunt bancomate de unde sa retragi euro. Erau pe vremuri la BCR din cate stiu, dar au fost scoase. Asa ca de fapt acum cu cardurile romanesti sau nemtesti, scoti doar moneda tarii in care te afli! Minune: in Moldova sunt cateva banci de unde poti retrage EURO!

carduri Sparkasse

Pot scoate bani de pe card Sparkasse in Romania?

 

Poate vrei sa citesti si:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.