Pot scoate bani de pe card Sparkasse in Romania?

Foarte multi romani care vin in Romania dar lucreaza in Germania se intreaba daca pot scoate bani de pe cardul Sparkasse. Ei bine, se poate. Mai rau este de romanii care merg cu carduri romanesti in Germania si vor sa scoata din bancomatele Sparkasse. Sper ca lucrurile s-au mai remediat de anul trecut, cand erau aceste probleme semnalate de multi dintre cititorii nostri. Stiu si de problemele cu cei care cauta Postbank Romania, dar despre asta ati mai pututi citi deja la noi pe site. Atentie insa la comisioane, cititi ce scrie pe ecran, caci de acum sunt obligati sa afiseze aceste detalii inainte de a face operatiunea propriu zisa.

Pot scoate bani de pe card Sparkasse in Romania?

Ca sa nu mai aveti probleme cu cardul in Romania sau ma rog, invers – desi mai rar asa ceva, intrebati banca la care aveti contul si implicit cardul, daca este unul international. Teoretic toate sunt asa, doar ca se mai intampla ca mereu se schimba cate ceva ori la Mastercard ori la Visa. Ar mai trebui sa stiti ceva: sunt doua feluri de carduri, cel de credit si cel de debit. Primul te lasa sa folosesti un imprumut de la banca, acea descoperire de cont, in timp ce al doilea iti da acces doar la banii depusi de tine in cont.

Majoritatea cardurilor, deci si cele de la Sparkasse pot fi folosite oriunde in lume pentru plata la comercianti sau la scoaterea de numerar la ATM-uri. Acum o chestie importanta: in Romania vei scoate lei, pentru ca nu prea mai sunt bancomate de unde sa retragi euro. Erau pe vremuri la BCR din cate stiu, dar au fost scoase. Asa ca de fapt acum cu cardurile romanesti sau nemtesti, scoti doar moneda tarii in care te afli! Minune: in Moldova sunt cateva banci de unde poti retrage EURO!

carduri Sparkasse

Pot scoate bani de pe card Sparkasse in Romania?

 

Poate vrei sa citesti si:

4 comments

 • ROSUT

  Am card de Sparkasse din Germania .Pot sa scot bani din Romania?Adică euro Mulțumesc frumos

  • Ro

   Sunt foarte putine bancomate in Romania de unde poti scoate EURO, dar lei poti scoate de la orice bancomat. Depinde insa de comisioane, acestea oricum sunt afisate inainte de finalizarea tranzactiei, vezi cursul de schimb, daca nu esti multumit, opresti tranzactia si cauti alta banca. Daca ai card Revolut esti avantajat.

 • iliescu alberto

  Am 1500 de euro pe cardul Sparkasse si am venit in ro si nu pot scoate bani am scos 1800 lei dupa imi arata fonduri insuficiente

  • Ro

   Nu stiu de ce ai fonduri insuficiente, dar cu siguranta in Ro poti scoate doar lei romanesti [ RON ]. Poate ai limita de suma pe ard pe zi, mergi si la alte bancomate si vezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.