Credinta ortodoxa – batjocura maghiarilor

Credinta ortodoxa a ajuns batjocura maghiarilor, evident nu a tuturor, ci a celor fara pic de cultura. De ce scriu aceste randuri? Pentru ca am obosit sa vad atata vrajba, mai ales ca Boboteaza este o sarbatoare religioasa prezenta atat la catolici cat si la ortodocsi. Poate ca preotii nu or fi cheie de biserica, dar asta nu inseamna ca poti sa batjocoresti 70% din polupalatia pamantului, intorcandu-te in anii 40 ai secolului trecut, cand unii se credeau superiori doar pentru ca s-au nascut nemti.

Credinta ortodoxa – batjocura maghiarilor

Este adevarat ca lumea marege la moaste sa se inchine, este adevarat ca unii mai cred in Iisus, altii in Mahomed si altii in Buda sau zei, dar daca vrei sa traiesti intr-o lume toleranta, unde si altii sa te respecte pe tine, ar trebui sa inveti sa-i respecti si tu pe altii. Oare vei obtine ceva postand regulat pe retelele de socializare tot felul de injurii la adresa ortocsilor? Oare catolicii, protestantii sau reformatii sunt mai presus? Culmea este ca desi rand de credinta, nu rad de a conationalilor lor, care in mintea lor sunt peste restul lumii.

La unii sunt tradictii cu care te mandresti, la altii sunt dovezi de incultura. Asa vad unii maghiari pe restul lumii, in speta majoritarii romani. Apoi au pretentia sa fie respectati de acestia, desi evident cei care se comporta asa nu au decat un singur scop: sa semene zazanie intre oameni. A rade de credinta unora nu denota decat incultura crasa, nimic mai mult. Este dovada vie ca unii mai traiesc si azi in Evul Mediu!

boboteaza

Poate vrei sa citesti si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.