Performanta site-ului in cautari

In mod cert un site traieste datorita traficului generat, indiferent ce metoda de monetizare alegi. Iar aici sunt variante cate vrei, de la AdSense si pana la afiliere sau alte variante de CPC-uri. Asa cum se vede si din poza de mai jos, avem un numar de 53,4K cautari si doar 4,51K accesari, asta ne spune ca nu suntem pozitionati destul de sus la o mare parte din keywords. Putem folosi site-ul personal pentru a remedia acest aspect, oferind informatii de calitate si link-uri interne, care sa spuna motoarelor de cautare ca articolul respectiv este despre o anumita tema.

Performanta site-ului in cautari

Dar la fel de important este cat sta cititorul pe pagina respectiva, daca revine, etc. Mai avantajos ar fi sa nu se limiteze la o singura pagina citita, dar aici e deja mai greu de rezolvat cand scrii despre teme diverse si generale. Am mai zis: chiar poti trai din blogging in Romania, eu o fac de peste 15 ani. Iar cand zic ca poti, ma refer la un trai decent, care aduce venituri mai mari decat media venitului din tara asta.

Recunosc ca lucrez haotic, scriu despre ce imi place sau despre ce mi se pare ca e interesant si gasesc la altii pe blog. Asta nu e tocmai ok, dar asta e situatia. Probabil e un fel de resemnare la venitul generat, fiind suficient pentru a nu ma forta sa revizuiesc comportamentul personal. Ce sper? Sa gasesc cateva teme care sa dubleze in curand traficul, apoi alte subiecte si uite asa, candva sa am 100.000 de unici pe zi pe site. Oare va rezista hostingul?

Cat de slab e site-ul meu? Pai la un CTR mediu de 9% este evident ca nu e tocmai ok. Dar aceste cifre sunt date de faptul ca am multe cuvinte cheie care sunt in TOP 20, dar prea putine in TOP 3. Degeaba scrii despre Bogdan Teches, asta nu o sa-ti aduca bani, in mod cert. Poate ca nici daca scrii despre Olivia Steer nu faci mare lucru, dar trafic ai. Da, tipii astia sunt influenceri, unii mai buni si altii mai putin buni, ca sa nu fac vre-o gafa. Dar cam tot ce aduce trafic e bine sa fie pe blog, sa nu zici ca ai o tema neabordata.

Apoi studiezi problema in consola de cautare, vezi daca merita abordat subiectul sau nu. Daca DA, dezvolti, daca nu, asta e, inca o tema peste care trebuie sa sari. Sa zicem ca faci cam 2000 de euro pe an cu site-ul tau. Asta nu ajuta la un trai decent, dar daca ai sa zicem 100 de site-uri din astea, parca suna altfel. Sau macar 10, tot e ok, nu crezi?

Poate vrei sa citesti si:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.